Реакција на СКТМ во врска со воведување банкарска гаранција за туристичките агнеции

Се размислува воведување на банкарска гаранција или одземање на дозвола за работа во одредени случаи на прекршување.

Прочитај повеќе

Ретка можност за неколку македонски туроператори

Неколку македонски туроператори во наредните десет дена ќе имаат исклучително работно искуство и ќе бидат гости на еден познат француску туроператор а, сето тоа поттикнато и под водство на Стопанската Комора за Туризам на Македонија.

Прочитај повеќе

Бројки на Радио Слободна Македонија

Државната статистика објави зголемен број на туристи за јануари и февруари за над 13%. На што се должи растот, може ли да очекуваме повеќе туристи во екот на летната сезона и други информации поврзани со туризмот ги има извршниот директор на Стопанска комора за туризам на Македонија, Биљана Пејоска - Ристеска.

Прочитај повеќе