Преземени активности од СКТМ за време на здравствената криза од COVID19

На ден 09.06.2020г. претставници на СКТМ остварија средба со Министерот за Економија г-дин Крешник Бектеши, во врска целокупната ситуација во дејноста настаната по прогласување пандемија од Ковид – 19, а со цел пренесување на ставовите на туристичкото стопанство, и давање на дополнителни конкретни предлог - мерки.

Прочитај повеќе