Барање до Министерство за Економија ,Втор сет Предлог мерки од СКТМ

Доставување барање од Стопанска Комора за Туризам на Македонија - СКТМ до Министерството за Економија и Секторот Туризам за прифаќање на Предлог мерки со поддршка за подолг рок на дејноста Туризам.

Прочитај повеќе

Преземени активности од СКТМ за време на здравствената криза од COVID19

На ден 09.06.2020г. претставници на СКТМ остварија средба со Министерот за Економија г-дин Крешник Бектеши, во врска целокупната ситуација во дејноста настаната по прогласување пандемија од Ковид – 19, а со цел пренесување на ставовите на туристичкото стопанство, и давање на дополнителни конкретни предлог - мерки.

Прочитај повеќе

8та по ред Саемска Манифестација -ЕXPO Barcelos

СКТМ преку Извршната директорка г-ѓа Биљана Пејоска Ристеска беше учесник на 8та по ред Саемска Манифестација -ЕXPO Barcelos,11-13.10. 2019

Прочитај повеќе