СКТМ бара да се расчисти скандалот со туристичката агенција Орфеј

И покрај тоа што не се членки на комората со таквите пропусти кои ги има туристичката агенција Орфеј при нивното однесување кон патниците и целокупната изведба на туристичките услуги нанесуваат директно штета на угледот и работата на останатите туристички агенции кои ги почитуваат сите правила и прописи.

Прочитај повеќе

Унапредување на соработката со Полошкиот планински регион

Со цел унапредување на соработката со Полошкиот планински регион во делот на развој и искористување на Туристичките потенцијали, на 15.04.2019г. потпишан е меморандум за разбирање и деловна соработка помеѓу СКТМ и општина Боговиње .

Прочитај повеќе

Одржана втора обука од мобилноста за сомелиери

Одржана втората обука во рамките на проектот од програмата Ерзамус плус, Клучна акција 2-К2 добиен преку Националната агенција за европски образовни програми и мобилност во Скопје "Cheese and wine and Tourism will shine".

Прочитај повеќе