Потпишан меморандум за соработка помеѓу СКТМ и Бугарска Туристичка Комора во Софија, Република Бугарија

На 28.05.2019 година, СКТМ и Бугарската Туристичка Комора остварија работна средба на која се разговараше за продлабочување на соработката помеѓу двете комори со преземање на реални активности.

Прочитај повеќе

СКТМ бара да се расчисти скандалот со туристичката агенција Орфеј

И покрај тоа што не се членки на комората со таквите пропусти кои ги има туристичката агенција Орфеј при нивното однесување кон патниците и целокупната изведба на туристичките услуги нанесуваат директно штета на угледот и работата на останатите туристички агенции кои ги почитуваат сите правила и прописи.

Прочитај повеќе

Унапредување на соработката со Полошкиот планински регион

Со цел унапредување на соработката со Полошкиот планински регион во делот на развој и искористување на Туристичките потенцијали, на 15.04.2019г. потпишан е меморандум за разбирање и деловна соработка помеѓу СКТМ и општина Боговиње .

Прочитај повеќе