Работната група на СКТМ во Штип со Барање до релевантните институции за измени и дополнување на правилниците за изведување ученички екскурзии

Превозниците и туристички агенции бараат измени во Правилникот за организирање училишни екскурзии.

Прочитај повеќе

8та по ред Саемска Манифестација -ЕXPO Barcelos

СКТМ преку Извршната директорка г-ѓа Биљана Пејоска Ристеска беше учесник на 8та по ред Саемска Манифестација -ЕXPO Barcelos,11-13.10. 2019

Прочитај повеќе

СКТМ на четвртата меѓународна научна конференција - Tourism as a Generator of Employment

Од 30.05 - 01.06.2019 година во Врњачка Бања, Република Србија, беше одржана четвртата меѓународна научна конференција за развој на туризмот на која конференција извршната директорка на СКТМ, г-ѓа Биљана Пејоска Ристеска презентираше стручен труд "Stakeholders in sustainable tourism development".

Прочитај повеќе