Одржана втора обука од мобилноста за сомелиери

СКТМ во период од 30.03. до 07.04.2019г. во рамките на проектот од програмата Ерзамус плус, Клучна акција 2 - К2 добиен преку Националната агенција за европски образовни програми и мобилност во Скопје "Cheese and wine and Tourism will shine" ја изведе втората обука од мобилноста за сомелиери за сирење и вино.
На Интернационалната вечер секоја земја учесничка се претстави со свој автентичен дел, презентација за националните вина и сирења во функција на туристичката понуда.

Во рамките на активностите на проектот во договор со партнерот од Шпанија, СКТМ оствари за прв пат средба и контакти со Стопанската Комора на Мадрид.

 

Галерија

Поврзани вести