Реакција на СКТМ во врска со воведување банкарска гаранција за туристичките агнеции

Лажните туристички аранжмани и голем број на поплаки на граѓаните за работењето на биле дел од причините поради кој Министерството за економија планира законски измени со кој ќе биде засегнат туристичкиот бизнис.

Се размислува воведување на банкарска гаранција или одземање на дозвола за работа во одредени случаи на прекршување.

Поврзани вести