СКТМ бара да се расчисти скандалот со туристичката агенција Орфеј

И покрај тоа што не се члинки на комората со таквите пропусти кои ги имаат при нивното однесување кон патниците и целокупната изведба на туристичките услуги туристичката агенција Орфеј нанесува директно штета на угледот и работата на останатите туристички агенции кои ги почитуваат сите правила и прописи.

Со оваа изјава се огласи Биљана Пејоска Ристеска - извршен директор на Стопанска Комора за Туризам на Македонија за скандалот со туристичката агенција Орфеј, барајќи од Државниот Пазарен Инспекторат да преземат соодветнио мерки за спречување на ваквите појави.

Станува збор за измама на 12 македонски туристи од страна на туристичката Агенција „ Орфеј“ која ги оставила на улица во Кападокија за време на велигденските празници.

 

Целиот текст може да го прочитате на следниот линк:
https://www.24.mk/details/komorata-za-turizam-bara-inspekciite-da-go-raschistat-skandalot-so-turistichkata-agencija-orfej

Поврзани вести